„Master PDF Editor“ PDF dokumentų su XFA formomis atvėrimui

Kai kurie PDF dokumentai savyje turi pildymo formas. Nors, tarkim, Okular ir Evince programos dalį PDF dokumentų su formomis atveria, tačiau XML formų architektūros (XFA) atviro kodo programos Linux sistemoms nepalaiko. Pastebėtina, kad XFA neturi oficialių specifikacijų, tad vienintelė jas pilnai palaikanti programa yra Adobe Reader. Deja, paskutinė Linux sistemoms skirta Adobe Reader 9.5.5 versija (2013 metų) jau paseno ir, nors dar veikia openSUSE Leap 42.3 sistemose, tačiau openSUSE Tumbleweed sistemose jau nebeveikia.

Master PDF Editor yra šiuolaikiška programa (paskutinė 4.2.70 versija pasirodė kiek daugiau nei prieš savaitę) taip pat sėkmingai atveria PDF dokumentus su XFA formomis. Iš programos kūrėjų svetainės https://code-industry.net/free-pdf-editor/ galite nemokamai parsisiųsti RPM paketus, kurie tinka diegti ne tik į RedHat ar CentOS, bet ir į openSUSE sistemas; ten taip pat rasite DEB ir TAR.GZ paketus kitiems Linux platinamiesiems paketams. Beje, kūrėjai dar siūlo ir mokamą programos versiją su daugiau funkcijų.

Žemiau pateiktas pavyzdys, kaip Okular ir Master PDF Editor programose atvaizduojamas vidurinysis cmp_xfa_form_poland_filled.pdf pavyzdinis PDF (tinkamai atveria tiek Master PDF Editor 4.2.79, tiek Adobe Reader 9.5.5, bet ne Okular 1.1.2 ar Evince 3.20.1).

Galite patys palyginti, kaip skirtingose programose atvaizduojami kiti pavyzdiniai PDF dokumentai su formomis iš http://developers.itextpdf.com/ja/node/3028: cmp_remove_xfa.pdf (atveria tiek Okular 1.1.2, tiek Evince 3.20.1, tiek Master PDF Editor 4.2.79, tiek Adobe Reader 9.5.5), cmp_purchase_order_filled.pdf (iš minėtų keturių programų atveria tik Adobe Reader).

Informacijos šaltiniai:

https://lists.opensuse.org/opensuse-factory/2017-08/msg00145.html

https://en.wikipedia.org/wiki/XFA