Planuojama openSUSE Jump versija, kuri gaus jau sukompiliuotus paketus iš SUSE Linux Enterprise ir bus su ja suderinama

Jau dabar openSUSE Leap pagrindas ir SUSE Linux Enterprise (SLE) pagrindas yra tarpusavyje labai panašūs, nes jų pradinis kodas, iš kurių kompiliuojami paketai, daugeliu atveju yra toks pat. Bet vis tik openSUSE Leap paketai yra kompiliuojami atskirai, dvejetainiu lygiu openSUSE Leap ir SLE paketai kiek skiriasi – ne visada galite SLE paketus naudoti openSUSE sistemoje ir atvirkščiai. Dar šiais 2020-aisiais metais situacija pasikeis. Planuojama išleisti openSUSE Jump 15.2 versiją, kuri gaus jau sukompiliuotus paketus iš SUSE Linux Enterprise ir bus su ja suderinama. Tikėtina, kad openSUSE Jump pasirodys šiek tiek po openSUSE Leap 15.2 versijos pasirodymo. Šios dvi openSUSE 15.2 versijos bus praktiškai identiškos, tačiau openSUSE Jump gaus jau sukompiliuotus paketus iš SLE. Tikimasi, kad openSUSE Jump 15.2 projektas pasiteisins ir openSUSE 15.3 versija jau bus nuo pat pradžių pagal Jump modelį.

Atitinkamai SUSE kompanija jau dabar dirba, kad dar būtų mažesni paketų pradinio kodo skirtumai tarp openSUSE Leap 15.2 ir SLE 15 SP 2 versijų. Tai daroma stengiantis išlaikyti abiejose sistemose jų funkcionalumą ir kartu užtikrinant sistemų stabilumą.

Ateityje toks modelis leis dar labiau suvienyti openSUSE ir SLE kūrimo bei palaikymo išteklius, dar padidinti openSUSE stabilumą.

Daugiau informacijos anglų kalba:

https://news.opensuse.org/2020/04/10/SUSE-proposes-synchronizing-code-streams-includes-SLE-binaries-for-openSUSE-Leap/

https://en.opensuse.org/Portal:Leap/FAQ/ClosingTheLeapGap

https://en.opensuse.org/openSUSE:Roadmap

http://lists.opensuse.org/opensuse-announce/2020-04/msg00000.html