Pastabos apie openSUSE Leap 42.3 papildomą vaizdo plokščių tvarkyklių paketą drm-kmp-default

Nors openSUSE Leap 42.3 versijoje branduolio versija išliko praktiškai ta pati kaip ir buvo openSUSE Leap 42.2 versijoje, t. y. abiejų yra 4.4 LTS, tačiau diegiant openSUSE Leap 42.3 numatytuoju atveju į kompiuterį kartu įdiegiamas drm-kmp-default paketas, kuriame yra su grafika susiję atnaujinimai, atkelti iš Linux branduolio 4.9 versijos. Tai, kad vaizdo plokščių tvarkyklių atnaujinimai pateikiami atskiru paketu (o ne integruoti į Linux branduolio pagrindinį kernel-default paketą), suteikia jums galimybę grįžti prie Linux 4.4 LTS siūlomos grafikos tiesiog pašalinant drm-kmp-default paketą, jei kyla nesklandumų.

Vis tik dar neskubėkite visiškai atsisakyti šio paketo, jei įdiegta 4.9.33_k4.4.76_1-5.1 jo versija, net jei kompiuteris kelioms ar keliolikai sekundžių karts nuo karto pakimta, o vėliau tęsia įprastai; net jei jūsų naudotojas kartais automatiškai atjungiamas iš darbalaukio seanso; net jei atvėrę YaST2 > Systemd žurnalo modulį, galite matyti eilutes su tekstu „gpu hang“… Pasirodo jau yra paruoštas drm-kmp-default atnaujinimas, kuris gali išspręsti minėtas problemas, tačiau jis kol kas dar negali automatiškai įsidiegti su atnaujinimais dėl konfliktuojančių failų. Todėl pirmiausia turite pašalinti esamą drm-kmp-default paketą, o tik po to įdiegti atnaujintąjį. Įdiegus atnaujinimą, reikia iš naujo paleisti kompiuterį.

Atnaujinta informacija:

Atnaujinimas nuo 2017-08-16 dienos perkeltas į oficialią atnaujinimų saugyklą. Todėl, jei spėjote į saugyklų sąrašą įtraukti http://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Maintenance:/7039/openSUSE_Leap_42.3_Update/ , tuomet pastebėsite, kad nuo 2017-08-16 dienos ši saugykla nebeveikia – tiesiog pašalinkite ją.

Paketą pašalinti ir įdiegti iš naujo galite patys rankiniu būdu. Arba galite visa tai atlikti komandinėje eilutėje:

su
# įveskite administratoriaus (root) slaptažodį
zypper rm -y drm-kmp-default
zypper ar -f http://download.opensuse.org/repositories/openSUSE:/Maintenance:/7039/openSUSE_Leap_42.3_Update/ openSUSE:Maintenance:7039:drm-kmp-default
zypper in –from openSUSE:Maintenance:7039:drm-kmp-default -y drm-kmp-default

…ir, jei norite dabar pat iš naujo paleisti kompiuterį:

reboot

Daugiau informacijos:

https://doc.opensuse.org/release-notes/x86_64/openSUSE/Leap/42.3/

https://bugzilla.opensuse.org/show_bug.cgi?id=1050256

https://lists.opensuse.org/opensuse-factory/2017-08/msg00215.html

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=101967