Instlux – diegimo laikmenos paleidimas per Windows sistemos paleidyklę

Jei kartais nepavyksta paleisti kompiuterio iš openSUSE (tame tarpe ir Lietuko) diegimo laikmenos (DVD ar atmintuko) įsijungiant kompiuteriui (pvz., nerandate, kaip per BIOS nurodyti paleidimo laikmeną), tačiau esate įsidiegę MS Windows, tuomet jus išgelbėtų Instlux programėlė. Tiesa, ji veiks tik tuo atveju, jei operacinės sistemos paleidimui nėra naudojama UEFI. openSUSE įprastoje DVD diegimo laikmenoje ją rasite openSUSE13_2_LOCAL.exe ar panašiu pavadinimu. Instlux programėlę rasite taip ir Lietuke nuo 13.2.40.2 versijos. Jei radote šią programėlę diegimo laikmenoje – tiesiog ją paleiskite ir sekite diegimo programos instrukcijomis. Programa į MS Windows paleidimo meniu įtrauks diegimo laikmenos paleidimo įrašą ir pasiūlys iš naujo paleisti kompiuterį.

Jei Instlux neturite, tuomet iš diegimo laikmenos nukopijuokite boot katalogą į bet kokį laikiną katalogą (pvz., „Siuntiniai“). Po to parsisiųskite Instluxčia ir padėkite į tą patį katalogą (tarkim „Siuntiniai“) ir paleiskite.

Instlux

Svarbu: naudodamiesi šiuo paleidimo būdu, negalite pašalinti disko su Windows sistema, nebent tik sumažinti ją!

(Senos kartos) Instlux nepakeičia pačios diegimo laikmenos, todėl prieš paleisdami kompiuterį iš naujo, nepamirškite į jį įdėti būtent tos pačios diegimo laikmenos, iš kurios įdiegėte Instlux!

2017-08-16 papildymas: Naujos kartos Instlux programėlė openSUSE sistemai <http://download.opensuse.org/tumbleweed/repo/oss/openSUSE_installer.exe> leidžia įdiegti openSUSE versijas nuo 11.4 iki Leap 42.3 ir Tumbleweed netgi neturint pačios diegimo laikmenos, tačiau reikalingas interneto ryšys tam, kad programėlė galėtų parsisiųsti atitinkamos versijos Linux branduolį ir initrd rinkmeną. Naujos kartos Instlux taip pat turi naujas parinktis diegimui virtualioje mašinoje (VirtualBox arba Hyper-V).

Daugiau informacijos:

https://en.opensuse.org/SDB:Instlux