Patys gaminame Live USB

Norėjau truputį pasidalinti patirtimi ir tuo pačiu padiskutuoti dėl openSUSE USB rakte (atmintuke).
Kam to reikia? Pravartu žinoti tiems, kurie nori išbandyti openSUSĘ, bet neturi ar nenori gadinti dvd ar cd disko, o galbūt (kaip ir pas mane) - nėra jokio cd leistuvo.
Kodėl naudojau būtent šį būdą, o ne tūkstančius žinomų kitų? Todėl, kad tik šiuo būdu man pavyko sėkmingai pasileisti opensuse iš usb naudojant Windows ir nerašant jokių komandų, kurių aš kol kas nesuprantu.

Kaip tai darome ir ko mums reikia:

Parsisiunčiame openSUSE ISO, atitinkamai pagal dydi parenkame usb ir susuženkliname (angl. format). Parsisiunčiame Win32DiskImager programą. Noriu pabrėžti, kad dažnai mano naudota programa „unetbootin“ dėl man nežinomų priežasčių, šiuo atveju netinka. Taigi pasileidžiame win32diskimager ir įrašome .iso i USB. Dėmesio!!! Iš pradžių programa nenori matyti jūsų parsisiųsto .iso failo, tad prieš atveriant į laukelį „failo pavadinimas“ įrašome *.iso ir spaudžiame įvesties klavišą. Dabar jau galima matyti .iso ir pradėti įrašymą. Įrašę perkrauname kompiuterį ir mėgaujamės openSUSE smile

Būtų gerai, kad kas parašytų, kaip atgal atstatyti pilną rakto dydį, nes vindausai po suženklinimo nebemato pilnai. Ta prasme, kad sutvarkyt su vindausais ir nereikėtų kito kompiuterio su Linux. Ačiū

P.S. Viską ką aš čia parašiau galima kopijuoti, platinti, dauginti, tyčiotis ir neimti už gryną pinigą, nes už jūsų sugadintą kompiuterį ar kitą buitinę techniką, naudojamą šiuo metu, arba sugedusią nuo šio straipsnio arba rankų kreivumo - autorius neprisiima JOKIOS atsakomybės.

Šaltinis: http://en.opensuse.org/Live_USB_stick

Autorius: Skirmux911